Aanbod

Op onze zorgboerderij bieden wij dagbesteding van dinsdag tot en met vrijdag. Deze dagbesteding bieden wij aan mensen die enige affiniteit hebben met groen, dieren, recreatie en/of gezelligheid in een huiselijke sfeer.

Onze doelgroep

 

De deuren van onze zorgboerderij staan voor iedereen open. Wel vinden wij het zeer belangrijk dat de deelnemer binnen onze groep past en de dagbesteding aansluit bij zijn/haar wensen en behoeften. Onze kracht zit hem in de kleinschaligheid. Wij kiezen bewust voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

 

Ons dagbesteding is niet voor een specifieke leeftijdsgroep. Momenteel ontvangen wij deelnemers in de leeftijdscategorie tussen de 7 en 63 jaar. Deze sociale diversiteit werkt heel goed en haalt in iedereen zijn kwaliteiten naar boven. 

 

Onze zorgboerderij past het beste bij jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Hier zijn onze accommodatie en de activiteiten het beste op aangepast. Wij hebben de meeste ervaring opgedaan in het begeleiden van deelnemers met een diagnose binnen het Autisme Spectrum, met een verslavingsachtergrond of een visuele beperking. Echter kijken wij voorbij de diagnose en spelen we in op de wensen en behoeften van de persoon. Zo kunnen we samen een gewenste invulling van de dag en week realiseren.

 

Op onze zorgboerderij werken we met kleine groepjes, want aandacht geeft kracht. Wij vinden persoonlijke begeleiding uiterst belangrijk. De deelnemer, met zijn/haar leerdoelen, staat bij ons centraal. Daarnaast zetten wij ons in voor een goede samenwerking met ouders/verzorgers/begeleiders en werken we met korte lijntjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagbesteding

 

Onze dagen zijn ingericht in drie dagdelen, namelijk:

 

Ochtend              09.00 - 12.00u
Middag                13.00 - 16.00u
Namiddag           15.30 - 18.00u (inclusief avondeten)

 

Invulling van dagdelen en overlapping is uiteraard mogelijk en wordt aangepast aan de wensen van de deelnemer. Per dagdeel ontvangen wij circa 4 deelnemers op onze zorgboerderij.

 

Op woensdagmiddag van 13.00 - 18.00u ontvangen wij een groepje kinderen. Deze middag werken wij samen met het kind aan zijn/haar leerdoelen, bijvoorbeeld omtrent samenwerking, spel en eten. We betrekken de kinderen bij het koken van de maaltijd en er wordt gezamenlijk gegeten. De woensdagmiddag komt de ontwikkeling van deze kinderen ten goede en zorgt daarnaast ook voor ontlasting van de thuissituatie.

 

In het kort

 

Wat bieden wij:

 

- Dagbesteding 

- Persoonlijke begeleiding

- Korte lijntjes

- Invulling naar wens en interesse van de deelnemer

- Werken aan zijn/haar leerdoelen

 

Wij ontvangen deelnemers die de activiteitenbegeleiding volledig bij ons invullen, maar er zijn ook deelnemers die enkele dagdelen bij ons afwisselen met een andere dagbesteding.

 

Deze website wil gebruik maken van cookies.

Akkoord